میلگردها به اشکال مختلفی همچون راستا، خاموت، سنجاقی، خرک، رکابی، ادکا و… در بتن مسلح مورد استفاده قرار می گیرد. نام دیگر میلگرد راستا میلگرد سیتکا است . در این بخش از زاگرس آهن به به بررسی میلگرد راستا می پردازیم
شکل میلگرد راستا
مشاهده قیمت میلگرد
میلگرد راستا به فولادی گفته می شود که جهت جبران مقاومت کششی بتن در سازه های مختلف بتنی مورد استفاده قرار می گیرد و به شکل سیم است. این میلگرد یک شاخه با دو انتهای برجسته است و نسبت به طول میلگرد ۹۰درجه زاویه دارد.
میلگردها در مشخصه های مختلفی همچون شکل ظاهری، سطح مقطع، مقاومت حد جاری شدن و گسیختگی، شکل پذیری و جوش پذیری با یکدیگر تفاوت دارند.
تقویت بتن با میلگرد آجدار
جهت تقویت بتن و همچنین نیروهای کششی، از میلههای فولادی که میلگرد نام دارد استفاده میشود. بتن به صورت ذاتی جهت افزایش نیروهای فشاری مقاومت بالایی نشان می دهد، اما در تحمل نیروهای کششی ضعف داشته و می تواند باعث شکست شود. میلگردها جهت تقویتکنندهی بتن از آن استفاده میکنند، برخی از میلگردها تقویتی هم وجود دارند که بیشتر جهت تقویت سطوح افقی بتنی از جمله مسیر بزرگراهها و اجزای پلها به کار برده میشوند.
جهت افزایش چسبندگی میلگرد به بتن از میلگردهای آجدار استفاده می کنند. برآمدگیها و ارتفاع آجها و طرح روی آن ها مطابق استانداردهای معین ساخته می شود. با وجود این آج ها نیز همچنان این احتمال وجود دارد که با اعمال نیرویی غالب از جای خود خارج شوند. از این رو از شکل های مختلف و نمونه های گونان از جمله میلگرد راستا جهت افزایش مقاومت کششی بتن استفاده می کند.
افزایش مقاومت کششی میلگرد
در نیمه دوم قرن نوزدهم جهت غلبه بر محدودیت مقاومت کششی بتن، از میلگردهای با مقاومت کششی بالا استفاده کرده اند. چسبندگی بالای فولاد به بتن از مهم ترین عوامل استفاده از فولاد در بتن است. به این ترکیب بتن مسلح می گویند که سبب افزایش مزایای هر دو جنس می شود از این رو از بتن مسلح را در انواع مختلف سازه ها نظیر، ساختمانها، پل ها، سدها و…استفاده می کنند. لازم به ذکر است که سازه هایی همچون پلهای قوسی، پوشش گنبدی، پوششهای پلیسهای و مخازن استوانهای به دلیل دخیل بودن عامل خمش در سازه از نوع دیگری از بتن با نام “بتن پیش تنیده” استفاده میگردد. در بتن پیش تنیده که به شکل مفتول یا کابل است تا نزدیکی حد جاری شدن کشیده می شود، پس از عملیات بتن ریزی و ایجاد چسبندگی های مربوطه بین فولاد و بتن، عامل کشش در فولاد حذف می گردد و تمامی نیروی کششی فولاد به شکل فشاری در بتن وارد می گردد که سبب افزایش قابلیت باربری سازه در برابر نیرو های ناشی از خمش می شود.