کاشت میلگرد به چه صورت انجام می گیرد؟
مهندسین امروزه جهت مقاوم سازی بیشتر از خمیر کاشت میلگرد استفاده می کنند. این خمیر کاشت بر پایه ی رزین های اپوکسی تولید می شوند. عمده کاربرد خمیر کاشت میلگرد در کف و انواع سطوح می باشد. این مواد می تواند جهت نصب قطعات و ثابت کردن آن ها استفاده شود تا مقاومت فشاری، کششی و خمشی قطعه را افزایش دهد. در این بخش از زاگرس آهن به بررسی روش ها ی کاشت میلگرد می پردازیم.
مشاهده قیمت میلگرد
یکی از مهمترین نکات در زمان کاشت میلگرد داشتن دانش کافی طراحی در این زمینه است. اجرا باید به گونه ای باشد که مقاومت کششی بیشتر از مقاومت کششی میلگرد باشد.
روش های کاشت میلگرد و کاشت آرماتور:
-استفاده از مواد پایه سیمانی
– استفاده از چسب کاشت اپوکسی (چسب کاشت شیمیایی)
– استفاده از مهار مکانیکی
استفاده از مواد پایه سیمانی:
(در مکان هایی که مقاومت کششی زیادی در میلگردهای کاشت شده مورد نیاز نباشد می توان از روش مواد پایه سیمانی استفاده کرد. در این روش در بتن سوراخی به قطر 5 میلیمتر بزرگتر از قطر میلگرد ایجاد می کنند و سپس داخل آن با حجم دو سوم حفره، ملات روان سیمانی پر می کنند. ملات باید رقیق بوده و دارای مواد منبسط شونده و روانساز باشد.بد از پر کردن سوراخ آرماتور و یا بولت به وسیله ی جک هیدرولیک به داخل سوراخ وارد می شود. در این روش چنانچه میلگرد از نوع آجدار باشد و محیط سوراخ مضرس شده باشد می توان مقاومت کششی لازم ایجاد گردد.
استفاده از چسب میلگرد:
این خمیر بر پایه رزین های اپوکسی است که برای کاشت میلگرد یا آرماتو در دیوارها و سقف استفاده می شود.بیشترین کاربرد خمیر کاشت در کاشت آرماتور ، انکربولت ، میله های فلزی ، استیل ، روی و … می باشد.
ایجاد چسبندگی بین مقاطع فلزی با بتن یا سنگ
از مزایای چسب میلگرد میتوان به مواردی همچون:
کمترین انقباض
امکان استفاد از آن در بتن های سبک
قدرت چسبندگی بسیار زیاد به بتن و آرماتور
کمترین شره
مقاومت بالا در برابر مواد شیمیایی و اسیدی
افزایش مقاومت میلگرد در برابر خوردگی
نیاز نبودن به حلال
مورد استفاده در بتن ها و مقاطع مرطوب
افزایش سرعت عملیات کاشت میلگرد
استفاده از روش مهار مکانیکی:
در این روش نیز سوراخ مورد نظر را دو میلیمتر بیشتر از قطر میلگرد ایجاد میکنند اما میلگرد را با مهار مکانیکی به درون سوراخ می فرستند. میلگردی که در این روش استفاده می کنند دارای پرههای مخصوصی می باشد که پس از چرخاندی پیچ بالای آرماتور این پره ها باز شده و در جدار سوراخ محکم می شود. این پره ها محکم شده و میلگرد به خوبی به دیوار متصل می شود. ممکن است روش مهار مکانیکی برای بارهای دینامیکی مطلوب نباشد زیرا پرهها بتن محیطی اطراف خود را خرد میکنند. اما در هر صورت در کارهای استاتیکی جزء روش های کاشت بولت و روش کاشت میلگرد به شمار می روند.