علت شکستن میلگرد چیست؟
یکی از پرکاربردترین فولادهایی که در پروژه های مختلف عمرانی و ساختمانی استفاده می شود میلگرد است. میلگردها در بسیاری از کاربردها مانند آرماتوربندی در زوایای مختلف خم می شوند.این خمکاری میلگرد در برخی موارد موجب شکستن میلگرد می شود. این شکستن ممکن است علت های مختلفی داشته باشد. یکی از رایجترین علت ها قلابی بودن میلگرد است.
اگر میلگردی که خریداری می کنید مقاومت ذکر شده از طرف فروشند را نداشته باشد قلابی بوده و در صورت فشار زیاد در یک نقطه می شکند. برای جلوگیری از این اتافق باید از فروشنده ها و مراکز معتبر اقدام به خرید میلگرد نمایید.
یکی دیگر از دلایل شکستن میلگرد، خرید میلگرد نامناسب است. هر میلگرد مقاومت منحصر به فردی دارد و همه ی آن ها برابر خمکاری مناسب نیستند و به دلیل ترد و شکننده بودن در صورت اعمال فشار می شکند. در ادامه به معرفی انواع میلگرد ها و انعطاف پذیری آن ها و همینطور مقاومت آن ها در برابر نیروها می پردازیم.
مشاهده قیمت میلگرد
انواع میلگردها:
انواع میلگرد ها طبق استاندارد ساخت به سه دسته ی زیر تقسیم بندی می شوند.
میلگرد A1
میلگرد A2
میلگرد A3
چه میلگردی زمان خمکاری نمی شکند؟
میلگردهای نوع اول صاف و بدون آج می باشد مقاومت تسلیم ۲۳۰۰ و استحکام کششی آن ها ۳۸۰۰ است. این میلگرد یکی از مناسبترین میلگردها برای خمکاری است. از آنجا که کربن کمی در تولید این میلگرد استفاده شده است انعطاف پذیری بالایی داشته و به راحتی در زوایای مختلف تغییر شکل می دهد.
میلگرد A2 دارای آج ها می باشد. درصد کربنی که در این میلگرد به کار رفته است بیشتر است اما همچنان می توان از آن جهت خمکاری استفاده نمود. این گرید با مقاومت تسلیم ۳۰۰۰ و استحکام کششی ۵۰۰۰ تولید می شود.
چه میلگردی می شکند؟
میلگرد A3 دارای آج های جناغی است.درصد کربن به کار رفته در این میلگرد آن را بسیار تردو شکننده کرده است. از این رو هرگونه تغییر یا تغییر شکل در آن منجر به شکست میلگرد خواهد شد.